Publicaties

Ik heb enkele artikelen geschreven over het organiseren van informatiebeveiliging binnen een organisatie. Deze artikelen zijn gepubliceerd in het blad van het Platform voor InformatieBeveiliging (PvIB) en op mijn Linkedin profiel. Voor uw gemak zijn ze ook op deze website geplaatst.

Zicht en grip op informatie

We lezen steeds vaker in het nieuws over het op straat komen te liggen van vertrouwelijke informatie, het (D)DoS-en van webdiensten, het op afstand overnemen van systemen en andere gelijksoortige incidenten. Informatiebeveiliging wordt steeds belangrijker. Het staat zelfs op de politieke agenda. We schenken steeds meer aandacht aan het beveiligen van vertrouwelijke en belangrijke informatie, maar het lijkt net zo vaak weer mis te gaan. Grip krijgen op informatiebeveiliging blijkt voor veel organisaties een uitdagende opgave.

Lees verder...

Cybersecurity hoort niet thuis in de directiekamer

Hoewel cybersecurity belangrijk is, wil het helaas niet voor iedere organisatie lukken om dit onderwerp tot een succes te maken. Bij veel organisaties is cybersecurity beperkt tot vooral technische maatregelen. Securityspecialisten die het onderwerp onder de aandacht willen brengen van directieleden, ervaren vaak genoeg desinteresse of zelfs tegenwerking. De reden hiervoor is dat naar mijn idee het onderwerp verkeerd aangepakt wordt. Dit artikel beschrijft wat er fout gaat en hoe het onderwerp op de juiste manier in de directiekamer kan worden geïntroduceerd.

Lees verder...